Zeman a (ne)jen (ne)jeho billboardy

17. 01. 2018 17:00:00
O kampani současného prezidenta Zemana a jeho financování jsme slyšeli mnoho. Sám pan prezident tvrdí, že dodržuje slib a žádnou kampaň nemá. Byl by to snad jeho první splněný slib, kdyby se neobjevily billboardy "Zeman znovu".

Tyto billboardy jsou údajně dílem spolku Přátelé Miloše Zemana. Možné to je, těžko se to ověřuje, protože to není dohledatelné v katastru nemovitostí ani v žádném jiném veřejném rejstříku. No ale zkusil jsem zapátrat. Samotný spolek má pod palcem Ing. Vratislav Mynář, vedoucí kanceláře prezidenta. To taky není úplně zajímavé a možná se to dalo i čekat. Jenže vlastník stránek zemanznovu.cz není spolek, který má údajné billboardy na starost, ani Mynář, ale osobně Ing. Miloš Zeman. Registrace domény byla provedena 11.3.2017, aktualizována 3.11.2017 a 11.3.2018 vyprší platnost. Přitom celé stránky zemanznovu.cz vypadají jako dílo příznivců, možná dílo již zmiňovaného spolku. V kontaktech najdeme pouze e-mail a telefon na členku týmu Zeman Znovu. Už to, že stránky jsou registrované přímo na pana prezidenta ve mě budí pocit, že kampaň, kterou dle jeho slov a slov jeho mluvčího nevede, vede nebo alespoň plánuje minimálně od března loňského roku a to vědomě. Mimochodem, po návštěvě stránek spolku mám pocit, že cestuji v čase, stránky zřejmě vznikly v roce 2002, od té doby se grafika kromě úvodního obrázku nijak nezměnila, některé odkazy již nefungují, ale celkově mi to vykouzlilo úsměv na rtu.

Jeho kampaň je založena na opačné psychologii, já žádnou kampaň nemám, nepotřebuji. Do diskuzních pořadů nepůjdu, nepotřebuji, leda že by to bylo v TV Barrandov, tam mě mají rádi a při případném prohrávání v duelu s Drahošem mě moderátor zachrání.

Všimli jste si nulové reakce při "útoku" od ukrajinské aktivistky? Ani se tím směrem nepodíval, dokonce ani nemrknul a podle videa to vypadá, že ještě v okamžiku, kdy ho objímá ochranka, nezaznamenal, že se něco děje. Od prvního kola voleb procházím internet, hledám a ptám se různých diskutujících, kteří chtějí podpořit Zemana, co je k tomu vede. Většina se nechce bavit, samozřejmě na to mají právo, ale v souhrnu jsem dostal 2 odpovědi - Drahoš chce uprchlíky a líbí se mi Zemanův program. K prvnímu bodu, prezident nijak extra neovlivní zahraniční politiku. Dokáže hodně ovlivnit vystupování státu, což s aktuálním prezidentem není vůbec šťastné. I když většina poslanců a snad i občanů směřuje na západ, pan prezident na východ. A tím to kazí celé zemi, Ukrajinci mají pocit (dost možná oprávněný), že se řítíme do obdobných problémů, s jakými se potýkají oni a tak se to nějaká aktivistka pokusí zoufalým způsobem sdělit občanům ČR. Pravděpodobně neúspěšně a tak se dál přibližujeme na východ a vzdalujeme od EU, která díky "zákazu výkonných vysavačů a levných žárovek" a za masivní podpory médií je ta špatná. Mimochodem, za Zemana jsme některé křesťanské uprchlíky přijali a Drahoš nesouhlasí s kvótami, spíš v tomto ohledu pokračuje v politice současného prezidenta. K volebnímu programu asi není co říct, každý má své priority, jen bych chtěl podotknout, že pravděpodobně na nátlak svých poradců (pan Zeman je paličatý, asi jim to dalo práci) se od svého Vánočního projevu nezmiňuje o Rusku, Číně a celkově o východu. Ho to k nim ale táhne, jen teď o tom nebude mluvit. Taky psychologická kampaň.

A poslední věc, v den prvního kola voleb ukazovali na ČT na základě nějakého průzkumu pro každého uchazeče procentuální odpovědi na otázky týkající se reprezentace státu, vzdělanosti a mimo jiné toho, zda je kandidát zdráv, zda je schopen dokončit následující volební období. U Zemana to bylo asi 40%. To mě tedy pobavilo, já bych dal 40% tak jedině, že se dožije konce současného prezidentského období. Právě po "útoku" jsem si opět uvědomil, že je na tom evidentně zdravotně nejhůře ze všech kandidátů.

Pro dnešek vše, příští týden se určitě stavte v nějaké té volební místnosti a tímto Vás žádám, vyberte někoho, kdo nás bude reprezentovat (to prezident v parlamentní republice dělá), kdo nebude v zahraničí prosazovat opačné názory, než které má celá vláda a kdo pravděpodobně přežije s dobrou myslí dalších 5 let.

Autor: Vojtěch Bureš | středa 17.1.2018 17:00 | karma článku: 21.17 | přečteno: 483x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.58 | Přečteno: 482 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.95 | Přečteno: 1479 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 464 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.55 | Přečteno: 266 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 683 | Diskuse
Počet článků 2 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 450

Jsem mladý, zcestovalý, pracující občan se svými názory, o které se s Vámi rád podělím a rád si přečtu i Váš názor na věc.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...